petak, 15. svibnja 2009.

Okućnica - dekor betoni

Najjednostavnija definicija je da su to betoni sa dodacima koji im omogućavanju da izgledaju poput kamena ili betonskih opločnika (betonski opločnici su isto jedna vrsta Dekor betona – ali kao prefabricirani element). Možda bismo ih mogli prozvati i “ULJEPŠANI BETONI” koji imaju mehaničke karakteristike armiranog betona, a estetski izgled je neusporedivo bolji. Dekor betoni su otporni na habanje, protusklizni su, a otporni su i na mehanička oštećenja. Dekor betoni nam omogućavaju da postignemo dojam klasičnih materijala, ali uz znatno kvalitetnije karakteristike koje proizlaze iz materijala i tehnologije koja se primjenjuje prilikom njegove izrade.

Primjenom DEKOR BETONA možete postići izgled toliko željeni dojam popločenja kamenom ili betonskim opločnicima, ali uz znatno manje troškove. No, činjenica je da je DEKOR BETON znatno jeftiniji od “klasičnih materijala”, ne znači da je njegova kvaliteta lošija – dapače; DEKOR BETONI omogućavaju skoro nebrojane kombinacije boja i tekstura, a kvaliteta i otpornost na habanje je daleko bolja. Tako je kod DEKOR BETONA primjenom najkvalitetnijih lakova riješen problem blijeđenja boje koji je prisutan kod betonskih opločnika, a protuskliznost koju kod kamenog opločenja postižemo površinskim mehaničkim ohrapljivanjem, kod DEKOR BETONA postižemo dodavanjem abraziva (kremena) u osnovni materijal i s time postižemo homogenost.

DEKOR BETON je idealan za popločenja svih površina, od dvorišta do pješačkih staza do ulaznih holova stambenih ili poslovnih zgrada. Dokaz da se radi o vrlo kvalitetnom materijalu i njegova česta primjena za popločenja površina oko bazena.

Zbog svojeg načina na koji se izrađuje – monolitno – na licu mjesta idealno rješenje za nepravilne površine i za zakrivljene staze, kao i uređenja okućnica.

Dodatna je pogodnost kod DEKOR BETONA velik broj uzoraka – tekstura koje možete odabrati i kombinirati (rimska kocka, izgled kamenih ploča, stare opeke i sl.). Boje mogu varirati od sivih preko smeđih do crvenkastih ili zelenih nijansi.

Tehnologija izrade je slijedeća:

  • Na pripremljenu podlogu se razastire svježi beton koji se armira čeličnom mrežom, a potom se poravna na željenu debljinu.
  • Na tako pripremljeni beton se razastire osnovna boja (BASE COLOR) koja se utrljava u betonsku podlogu.
  • Nakon apliciranja osnovne boje površina betona tretira drugom bojom (RELEASE AGENT) koja daje dojam. dvobojnosti i dubine (taj sloj se može špricati ako je u tekućem stanju ili razastirati ako je u prahu).
  • U tako pripremljenu podlogu utiskuju se pomoću posebnih kalupa odabrani uzorci.
  • Na kraju se cijela površina zaštićuje zaštitnim lakom (o njegovoj kvaliteti – cijeni ovisi i dugotrajnost i kvaliteta cijelog posla).

I to je cijela priča o jednom relativno novom i vrlo perspektivnom materijalu koji, kao što smo već rekli zavrjeđuje Vašu pažnju. U Zagrebu postoji nekoliko ovlaštenih izvoditelja (npr. DEKORBETON, Šišićeva 14) koji Vam stoje na usluzi i koji će Vam dodatno objasniti detalje.

Nema komentara:

Objavi komentar